Zes jaar trappen en klappen in Hoogste College van Staat

Zes jaar trappen en klappen in hoogste College van Staat 3Op 13 december wordt het precies zes jaren dat NDP-topper Rachied Doekhie trappen en klappen in het parlement moest incasseren van de toenmalige parlementsvoorzitter Paul Somohardjo en Abop-assembleelid Ronnie Brunswijk. Deze ervaring wordt door Doekhie betiteld als offers die hij moest brengen voor het Nickeriaans volk. De mishandeling van Doekhie in het parlement hield namelijk verband met de corrupte praktijken indertijd bij het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond en Bosbeheer bij de uitgifte van grondbeschikkingen. ‘En zie daar, vandaag de dag lachen de Nickerianen dat het grondbeleid aanzienlijk is veranderd in het district. Ze krijgen nu sneller en makkelijker hun grondbeschikking in handen zonder naar Paramaribo te hoeven afreizen. Ze plukken nu de vruchten van de offers die ik heb moeten brengen’, aldus Doekhie in gesprek met Dagblad Suriname.
Zes jaren terug zat Doekhie in de oppositiebanken, terwijl Somohardjo en Brunswijk in de coalitie zaten. Thans maken alle drie deel uit van de coalitie. ‘Zo zie je hoe de dingen gaan in het leven’, aldus Doekhie. Door deze gebeurtenis, die hij betitelt als een ‘momentopname’ in het parlement, houdt zijn leven beslist niet op te bestaan. ‘Ik ben geestelijk sterk.’ Die gebeurtenis heeft ook zijn charmes gehad. Het is een historische gebeurtenis in het parlement van de Republiek Suriname’, aldus het NDP-assembleelid.
Dagblad Suriname sprak ook met PL-topper Paul Somohardjo. Voor hem is het een gepasseerd station. ‘Voor mij was het een momentopname. Ik ben niet iemand die steeds terugkijkt naar achteren. Ik kijk vooruit in de toekomst’, aldus Somohardjo, die de nadruk op legde dat zijn partij vandaag zijn 15-jarig bestaan herdenkt. ‘We zijn bezig ons te beraadslagen hoe wij verder zullen gaan.’
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!