Tien werknemers Rosebel afgevloeid

In totaal tien werknemers van goudmaatschappij Rosebel NV zijn per 1 december afgevloeid. De groep arbeiders kwam binnen via een uitzendbureau voor werkzaamheden op de afdeling Regional Exploration. Sharmila Jadnanansing van de PR-afdeling bij Rosebel, zegt dat er voor de groep “geen werk meer is”. Ze zegt dat het betreffende uitzendbureau ingaande 26 november op de hoogte is gesteld. Vanwege de sluiting van de exploratielocaties c.q. -kampen was het bedrijf volgens Jadnanansing genoodzaakt het dienstverband te beëindigen. De locaties zijn gesloten in verband met “efficiënter werken en kostenreductie als gevolg van onder andere een dalende goudprijs”. De functionaris zegt dat het hierbij niet gaat om exploratiewerkzaamheden op de Gross Rosebel-concessie zelf, maar om veraf gelegen locaties van Regional Exploration. Voor de afgevloeide groep zal het salaris over de hele maand november worden uitbetaald via het uitzendbureau. Daarnaast zal Rosebel het basissalaris van december 2013 uitbetalen. “In aanvulling op het decembersalaris zal Rosebel een goodwillbetaling doen, variërend van een maand basissalaris tot maximaal drie maanden”, zegt Jadnanansing.

error: Kopiëren mag niet!