Deel onderwijs ontregeld

Leerlingen in de districten zijn al enige dagen verstoken van onderwijs. Zo is de OS Onverdacht (glo) bijna 3 weken gesloten. Op de voj-scholen is men gisteren van start gegaan met de eerste SO-ronde. Op de Mathoeraschool te Groningen konden de leerlingen echter niet hieraan deelnemen, omdat het schoolvervoer deels plat ligt, waardoor de leerlingen en leerkrachten de school niet konden bezoeken. De directeur van de Mathoeraschool maakt zich enorm zorgen omtrent de leerlingen. De SO-periode is al aangevangen en deze school loopt achter op de rest.
Het schoolvervoer verzorgd door de leden van de Organisatie Bus- en Boothouders in Suriname ligt voor 75% plat. Pijnpunt was de betaling van de dienstverleners. Gisteren is de rest van de OBS-leden uitbetaald. Het is de bedoeling dat het schoolvervoer vandaag normaliseert.
De ouders van de 10-jarige leerling Chenifa, die op OS Onverdacht zit, maken zich zorgen dat hun kind al 3 weken thuis zit. Chenifa is niet afhankelijk van schoolvervoer, maar de leerkrachten van de school wel. Het grootste deel van leerkrachten is afhankelijk van de OBS. De leerling Raveena is wel afhankelijk van schoolvervoer en werd vanwege de overmacht door haar ouders afgezet.

error: Kopiëren mag niet!