Stomdronken politieagent ramt schutting en lost schoten

De agent van politie G. deed aangifte dat hij achtervolgd werd door criminelen aan de Sohawanweg. Hij is toen met een hoge snelheid gaan rijden warbij zijn wagen tegen schutting is aangekomen. Omstanders die dit geval hebben meegemaakt bood de man hulp. Hij weigerde en nadien lost hij schoten op zijn voertuig. Na de melding zijn de speciale eenheden getogen naar de plaats. Ter plekke aangekomen blijkt dat de desbetreffende agent van Anti-Terreur Eenheid (ATE), onder invloed was. Hij gaf de wetsdienaren te kennen dat hij een schutting heeft aangereden omdat er op zijn auto is geschoten.
Inspecteur Amier van OPZ bevestigt tegenover Dagblad Suriname dit geval. Als piket-officier heeft Amier de nodige instructie gegeven om het dienstwapen van de agent in bewaring te willen nemen en zijn rijbewijs in te vorderen. Daarnaast moet de politieagent een blaastest ondergaan. Amier wilde niet veel kwijt en verwees naar de publiciteitsdienst.
Van een betrouwbare bron verneemt de krant dat de agent stomdronken was. Het resultaat van de test was 675 promille alcohol. Ressort Centrum is belast met het onderzoek.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!