Open brief aan unithouders van Connection Mall

Geachte unithouder,
Wij kennen u. U bent een goede zakenman of –vrouw en u kijkt altijd uit naar mogelijkheden om uw business steeds verder te laten groeien. Uitbreiding van de zaken is immers grotere winst maken en hoe groter uw financiële winst, des te beter bent u in het zakendoen. Toch? Gefeliciteerd! Nu heeft u een geweldige kans ontdekt om in een geweldig leuke buurt een leuke unit te huren in een geweldig leuke nieuwe mall waar u fantastisch goed zaken zult doen. Dat wordt u althans beloofd in een geweldig aantrekkelijke krantenadvertentie. U wrijft in uw handen, want dit is precies waar u op had zitten wachten: zakendoen in een goede, nette, rustige, mooie, goed onderhouden woonwijk – echt een buurt waarin eigenlijk iedereen wel zou willen zitten.
Wel, beste toekomstige unithouder, wij hebben nieuws voor u. Om onze bijzonder plezierige woonwijk te behouden als een buurt waarin iedereen wel zou willen vertoeven, willen we u buiten onze grenzen houden. U bent hier niet welkom. U bent zelfs absoluut ongewenst. Omdat uw komst hier naar toe een diepgaande aantasting betekent van alles wat onze buurt zo plezierig maakt. U komt hier naar toe om zaken te doen. U wilt dat gaan doen in een woonwijk, onze wijk. Wanneer u uw business begint te draaien brengt u klanten in onze woonbuurt. Erg leuk voor u – erg vervelend voor ons. Want wij krijgen daardoor overlast van: rondrijdende auto’s, lawaai van draaiende motoren en luide muziek uit voertuigen, weggegooide etensresten in onze straten wat weer ratten en straathonden aantrekt, zwerfvuil op onze bermen. Geloof ons, zo gaat het, wij hebben hier ruime ervaring mee vanwege de Hermitage Mall waar onze buurt aan grenst. En ja, ook ondanks de al jarenlang herhaalde beloftes dat hierop gelet zou worden.
Dit is waar uw leuke zaakje ons op zal trakteren. Elke dag weer. Vooral in het weekend. Vandaar dat wij u alvast melden: u bent niet welkom in onze buurt. Wij ervaren u als een vijandige inbreuk op alles wat onze wijk zo prettig maakt. Juist wat u zo aantrekt in onze buurt, gaat u kapot maken door uw aanwezigheid. En daarom bent u hier niet welkom. Neemt u dit vooral niet persoonlijk op.
De eigenaar van uw Connection Mall goochelt al enkele jaren met vergunningsaanvragen. Hij begon met een autohandel, waartegen in onze buurt reeds bezwaar bestond. Toen wilde hij er een bardancing/nightclub vestigen. Dat ging ons te ver. Nu heeft hij er glazen hokjes omheen gebouwd en aan u verteld dat dit een mall is en dat u hier goed zaken kunt doen. De eigenaar van de Connection Mall heeft u veel moois voorgehouden als u een unit bij hem huurt. Tot tweemaal toe noemt hij in dezelfde advertentie “ruime parkeergelegenheid” die hij u aanbiedt. Wij weten niet waar hij dat ziet…. Wat wij wel zien is dat de overflow van de Hermitage Mall op onze bermen parkeert en onze inritten blokkeert. De crowd van nóg een mall zal deze parkeerpret ongetwijfeld nog chaotischer maken. Maar u zult daar gelukkig geen last van hebben. U doet alleen maar zaken in de wijk, toch? Alle overlast daarvan laat u achter voor ons, de bewoners. Wanneer de ratten en zwerfhonden en de luidruchtige bierdrinkers, auto’s en vuilgooiers door onze straten gaan, bent u allang weg. Lekker naar uw eigen rustige huis, in een prettige goed onderhouden woonwijk waar het plezierig wonen is. Totdat iemand er zomaar een mall bouwt. Als u evenveel geluk hebt als ik, komt die pal naast uw huis te staan. Ik wens het u toe. Van harte.
Robby Morroy, naaste buur van de Connection Mall,
mede namens buurtbewoners in de Henkielaan, de Emielaan en de Vieruurbloemstraat

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: