Diamanten huwelijk voor echtpaar Thakoer

Diamanten huwelijk voor echtpaar ThakoerDe 77-jarige Koos Harcharan Thakoer en de 76-jarige Dhanradji Thakoer- Mangroelal vierden op 27 november hun 60-jarig huwelijk. Afgelopen zaterdag was er ter gelegenheid hiervan een dankdienst (katha) te Lawastraat, waar het diamanten echtpaar woonachtig is. Districtscommissaris Mike Nerkust was uitgenodigd voor deze plechtigheid. Harcharan Thakoer werd geboren op 24 september 1936 te Calcutta in het district Saramacca. Hij is later verhuisd naar Paramaribo en was voor enkele Jaren groenteverkoper op de Noodmarkt en de Centrale Markt. Vanaf 1982 diende hij als chauffeur op het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij en Openbare Werken. Daarnaast was Thakoer heel actief op het gebied van kunst en cultuur. Vanaf zijn 15de was hij baithak gana zanger in de groep Rambhakt Sangeet Samadj. Zijn goeroe was pandiet Ramchander Bansidhar. Ook heeft Thakoer meegedaan met londwa ke naach (culturele dans bij huwelijksplechtigheid), Ramleela en Mahabharat. Beide laatste zijn vormen van religieus toneel. In Ramleela vervulde hij de rol van Sita en Sugrivt, terwijl in de Mahabharat hij te zien was als Draupati. Thakoer was jarenlang penningmeester van de Shiv Mandir aan de Marowijnestraat. Thans bekleedt hij de functie van voorzitter.
Op 17-jarige leeftijd werd het huwelijk van het echtpaar geregeld door wederzijdse ouders en 60 jaren geleden stapte Thakoer in het huwelijksbootje met Dhanradji Mangroelal. Samen heeft het echtpaar 5 kinderen: 4 zonen en 1 dochter. Dhanradji werd geboren op 23 januari 1937 en is altijd huisvrouw geweest. Volgens haar is het geheim van hun huwelijk het feit dat zij nooit onderling hebben gevochten, altijd eerlijk tegenover elkaar zijn geweest en veel liefde en respect hebben voor elkaar. Haar boodschap aan jonge en opkomende echtparen is dan ook om altijd respect en liefde te hebben voor elkaar. Sunil Thakoer, de jongste zoon van het diamanten echtpaar, zegt dat hij heel veel bewondering heeft voor zijn ouders. ‘Maandag word ik 50 jaar en ik wil ook in de voetsporen treden van mijn ouders. Ze zijn een goed voorbeeld voor ons geweest. Ze zijn altijd eerlijk en lief en de hele familie respecteert hun. Ik vind het wel jammer dat mijn vader momenteel slecht ter been is en niet veel praat. Hij was in zijn jongere jaren erg actief, maar nu is het verdrietig om hem zo te zien’, aldus Sunil. Het diamanten echtpaar heeft 19 kleinkinderen en 13 achterkleinkinderen. (foto: Regillio Derby)

error: Kopiëren mag niet!