Studie om Groningen interessanter te maken voor bezoekers

GroningenDonderdag 28 november is op het districtscommissariaat Saramacca door districtscommissaris Aroenkoemar Ramdhani een overeenkomst getekend met Fairali design-engineering-consultancy NV voor het maken van een studie, waarbij Groningen centraal staat als potentieel recreatie/toeristencentrum. Dagelijks wordt Groningen aangedaan door dagjesbezoekers en toeristen. Een leuk plaatsje is de algemene reactie. Met het Monumentenplein voor het districtscommissariaat, waar voor vrijwel alle nationale dagen een gedenkteken aanwezig is, prachtig gelegen aan de Saramaccarivier. Jammer dat het oudste zwembad Pireng er verwaarloosd bij ligt en dat er nauwelijks horeca aanwezig is. Groningen heeft potentie om veel meer te bieden aan bezoekers. Het kan een belangrijk recreatiecentrum worden. Daarvoor moet een aantal vragen beantwoord worden. Hoe moet de infrastructuur aangepakt worden, zowel voor het Monumentenplein, als voor de rivieroever? Wat moet er gebeuren met het zwembad? Hoe kan de ligging aan de rivier beter benut worden? Kortom, Groningen zal een facelift moeten ondergaan om echt aantrekkelijk te worden voor bezoekers.
Staatsolie financiert studie
Staatsolie heeft positief gereageerd op het idee en heeft zich bereid getoond een studie te financieren die moet nagaan wat voor mogelijkheden er zijn om Groningen te ontwikkelen tot een recreatie/toeristencentrum. De resultaten van de studie zullen gebruikt worden om particulieren te interesseren te investeren in Groningen. Tevens zal in de studie worden meegenomen de mogelijkheden die het district in het algemeen biedt om het toerisme te stimuleren.
Toerisme belangrijke economische sector
Dc Ramdhani heeft bij diverse gelegenheden aangegeven dat voor de economische ontwikkeling van het district Saramacca naast de aardoliewinning en landbouw, het toerisme de derde belangrijke sector is. Behalve inkomsten wordt er met de ontwikkeling van het toerisme ook extra werkgelegenheid gecreëerd. Met de studie wordt de basis gelegd voor de duurzame ontwikkeling van de toeristensector in Saramacca, maar ook voor verbetering van de infrastructuur van Groningen. Daarom heeft de Districtsraad van Saramacca haar volledige steun gegeven voor de studie die na een aanbesteding is gegund aan Fairali. De resultaten van de studie moeten in drie maanden bekend zijn.

error: Kopiëren mag niet!