Regering opnieuw achter met betaling PLO

Het lijkt meer regel dan uitzondering. De regering is weer laat met het betalen van de brandstofcompensatie aan de bushouders van de Particuliere Lijnbushouderorganisatie (PLO). Gebelgde bushouders informeerden de redactie dat zij vier maanden achterstallige brandstofcompensatie moeten krijgen. Dat is in totaal ruim 4 miljoen SRD. De 2.000 bushouders zijn het meer dan zat dat de overheid geen moeite doet die achterstand in te lopen. PLO-bushouder Stanley Isaak zegt dat ze in september voor drie maanden waren uitbetaald. De bushouders ontvangen verschillende bedragen afhankelijk van hun rittenbestand. Deze zijn SRD 1.300, SRD 1.500 en SRD 2.000.
De bushouders willen ook geïnformeerd worden over het resultaat van het onderhoud tussen PLO-voorzitter John Mahadewsingh en vicepresident Robert Ameerali over een tariefsverhoging. Dit gesprek zou twee maanden terug hebben plaatsgevonden, maar over de afloop daarvan is niets bekend. PL-bushouders zeggen desgevraagd dat zij en hun collega’s op de andere trajecten de vp tot januari de tijd geven om met een aanvaardbaar voorstel te komen voor tariefsverhoging. Isaak die ook de belangen van de OBS-bushouders van Commewijne behartigt, zegt dat het grootste deel van de 300 OBS’ers nog niet heeft ontvangen. In Paramaribo hebben slechts 15 bushouders ontvangen en in Commewijne 6. “Degenen die geld hebben ontvangen, zijn niet uitbetaald voor alle trajecten die zij gereden hebben”, verzucht Isaak.

error: Kopiëren mag niet!