Rechter wijst verzoek tot invrijheidstelling politiemannen in moordzaak af

Kantonrechter Maytrie Kuldipsing heeft het vrijlatingsverzoek van de twee politiemannen, Anielkoemar K. en Haroen N., gisteren afgewezen. Zij gaf aan dat zeker drie getuigen de twee verdachte politiemannen positief hebben herkend bij confrontatie. Met betrekking tot het verweer welke de advocaten hebben aangevoerd, en dat er sprake zou zijn van tegenstrijdigheden, zal de magistraat dat deel meenemen bij haar eindoordeel en ook het NFI-rapport. Vooralsnog concludeert de strafrechter dat de ernstige bezwaren nog overeind staan.
De twee verdachten zijn brigadiers van politie. Zij worden verdacht van levensberoving op de Haïtiaan Celcius Molius op 29 maart 2012. Het ontzielde lichaam van de Haïtiaan werd op die bewuste dag langs de Nieuw Weergevondenweg, omgeving Leiding 18, aangetroffen. Het lijk vertoonde schotverwondingen. Uit het onderzoek blijkt dat er op de plaats van delict hulzen zijn aangetroffen, welke aan het wapen van de verdachte Haroen zouden moeten toebehoren. Beide verdachten ontkennen het feit steevast. De magistraat stelde de verdere behandeling uit naar 20 januari 2014. Op die dag komt de officier van justitie, Roy Elgin, met de bewijsstukken en zal aan de hand daarvan een strafvoorstel presenteren. Haroen en Anielkoemar blijven aangehouden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!