Indrukwekkende Openingsceremonie Gymnasiade 2013

IMG_7017Op donderdag 28 november 2013 heeft de openingsceremonie plaatsgevonden van de Gymnasiade Brasilia 2013 in de Nilson Nelson Gymnasium. Inmiddels hebben 35 landen over de gehele wereld zich aangemeld. Alle landen hebben tijdens de opening ceremony parade geparticipeerd en zo ook Suriname, waarvan 10 sporters van de Surinaamse delegatie daar deel van zijn geweest.
De deelnemers aan het wereldschoolsporttournooi kregen een openingsceremonie van kleurrijke presentaties met een quadrille, capoeira en acrobatic Gymnastics voorgeschoteld. Ook de Minister van Sport en Jeugdzaken, Ismanto Adna, Millenium Development Goals (MDG) ambassadeur, Faizal Abdoelgafoer en de surinaamse ambassadeur, Marlon Mohamed Hoessein waren aanwezig om de Surinaamse delegatie te begroeten.
Minister Adna sprak de dag voor de aanvang van de wedstrijden de sporters toe. Hij gaf aan dat het ministerie de kans, de gelegenheid biedt aan de jeugd om topsport te beoefenen. Vanuit de basis wordt gewerkt aan bevordering van recreatie en sport voor iedereen, met speciale aandacht voor de jeugd. En Gymnasiade is een voorbeeld, gelegenheid van uitdaging die aan de jeugd aangeboden wordt. De bewindsman gaf ook aan dat naast gefocused zijn, ook plezier hebben van belang is.
Vandaag is het de eerste wedstrijddag, waarbij de karateka’s hun eerste partijen zullen hebben. Na de openingsceremonie hebben de sporters nog een training gehad om zich voor te bereiden voor de eerste wedstrijddag.

error: Kopiëren mag niet!