Niet alle pa’s willen Blijd als korpschef

1 Niet alle pa’s willen Blijd als korpschefEen groep penitentiaire ambtenaren (pa’s) is fel gekant tegen het plan van de Bond Penitentiaire Ambtenaren in Suriname (BPAS) om Regillio Blijd tot korpschef te maken. Dit vertelt een ontevreden lid aan Dagblad Suriname. De groep, die ook uit hooggeplaatste officieren van het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA) bestaat, is volgens deze pa zeer ontevreden met deze stap van de BPAS onder leiding van Gustaaf Gallant. ‘Als dat in procenten mag worden aangegeven, is dat bij ongeveer 70% van de korpsleden het geval.’
De groep vraagt zich af wat er met de organisatie zal gebeuren indien Blijd de korpschef wordt. Ze geven aan dat de inrichting waar hij de leiding over heeft, de Centrale Penitentiaire Inrichting (CPI) Santo Boma, heden ten dage er uit ziet als een kapotte plantage. ‘Dit is het resultaat van het wanbeleid gevoerd door Blijd. De discipline is weggevaagd en het personeel is opgesplitst in hokjes, hetgeen heel negatief werkt naar de doelgroep (de gedetineerden, red.) en op het imago van de organisatie’, vertelt de pa.
De ontevreden ambtenaren vinden dat binnen de organisatie er integere en beter geschoolde ambtenaren zijn voor deze post. ‘We hebben academici die de organisatie op een gedisciplineerde en integere wijze zouden kunnen leiden.’ De ontevreden groep doet een dringend beroep op de regering om het voorstel van de BPAS om Blijd tot korpschef te maken, af te wijzen. ‘Indien nodig, zou een anonieme stemming een goed beeld van de integere en meest capabele persoon in de organisatie kunnen geven. De opgezette scenario’s van de BPAS zullen daardoor ook ontmanteld worden’, vinden de ontevreden pa’s.

error: Kopiëren mag niet!