Robert White: ‘We moeten zelf ons recht gaan zoeken’

De Bond van Vuilophalers (BVV) heeft voor de weg naar de rechter gekozen. De bond is in staking gegaan nadat de minister van Openbare Werken, Rabin Parmessar, de bond weigerde te erkennen. De bond werd vorige maand opgericht vanwege ontevredenheid van enkele aannemers over de gewijzigde werkuren. Het ministerie van Openbare Werken schortte toen het contract met de stakende vuilophalers op. Gisteren was de eerste zittingsdag en het ministerie van OW vroeg om uitstel.
Robert White, voorzitter van de Bond van Vuilophalers, had gehoopt een reactie van een hoogwaardigheidsbekleder te krijgen. Het nieuws was breed uitgemeten in de pers en men heeft beide partijen kunnen aanhoren. Maar helaas heeft de bond geen enkele reactie of steun gekregen. De arbeiders zijn nu in een situatie waar ze niet weten waar ze staan in de maatschappij. Met een vuilophaalauto kan er alleen vuil worden opgehaald. De werknemers kunnen geen ander werk verrichten met de auto, zegt White. We moeten zelf ons recht gaan zoeken en naar mijn mening zijn we op het rechte pad. De volgende zitting is op zaterdag. De raadsman van de BVV is Henk Veldkamp.
Robert White zegt ook een uitnodiging te hebben gehad van de bond van de Algemene Haven Arbeidersbond. Daarin werd er ook aangegeven dat ze ongeveer in dezelfde situatie zitten. White zegt dat het de bedoeling was om naar die vergadering te gaan.

error: Kopiëren mag niet!