Drugshandelaar moet jaar celstraf uitzitten

Mauruch Blackman moet een straf van 12 maanden onvoorwaardelijk uitzitten. Hij heeft zich schuldig gemaakt aan overtreding van de Wet verdovende middelen. Na ettelijke malen meldingen te hebben gehad, is de politie op 30 mei 2013 op het adres van de verdachte geweest. De sterke arm ontving het bericht dat de veroordeelde drugs aan de man bracht via een raam. Op de plaats trof de politie de veroordeelde inderdaad aan bij een raam. Bij het zien van de politie verschool Blackman zich onder de woning. Bij het huisonderzoek zijn 60 wikkels met een brutogewicht van 662.1 gram hennep in zijn kamer gevonden. Op de rechtszitting ontkende de verdachte dat het spul hem toebehoorde.
Officier van justitie Rashree Koendan achtte het feit wettig en overtuigend bewezen. Zij nam als bewijs de verklaring van de vriendin van de verdachte. Zij heeft bij de politie verklaard dat haar vriend inderdaad bij het raam drugs verhandelde. De vervolging eiste daarom een straf van 12 maanden met aftrek en een geldboete van SRD 2.000 of twee maanden hechtenis.
Kantonrechter Albert Ramnewash was het eens met de vervolging en nam de eis integraal over.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: