Gewelddadige rijwielrover riskeert 2 ½ jaar cel

Radjes B. (37) riskeert 2 jaar en 6 maanden cel. Op 10 mei 2013 beroofde hij een 13-jarige jongen van zijn stuntfiets. De beroving vond plaats aan de Jansteenstraat. De jongen verklaarde bij de politie dat de rover hem met een keukenmes bedreigde. Indien hij zijn rijwiel niet zou afstaan, zou hij worden doodgestoken. Uit vrees rende de jeugdige weg met achterlating van zijn fiets. Radjes was tijdens het proces voorlopig in vrijheid gesteld. Rechter Albert Ramnewash verleende gisteren verstek in deze strafzaak. De openbare aanklager, Rashree Koendan, achtte de beroving wettig en overtuigend bewezen. Zij gaf aan dat de verdachte geen lering heeft getrokken uit de vorige vonnissen. Radjes is bovendien een recidivist. De magistraat velt vonnis op 28 januari 2014.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!