Motorfietser loopt beenfractuur op na botsing met hond

Een motorfietser heeft afgelopen zondag een ernstige fractuur aan zijn rechteronderbeen opgelopen. Dit was het resultaat van een botsing met een hond die de straat overstak. Ook heeft de persoon schaafwonden overgehouden van de valpartij. Verder heeft de bromfiets ook enorme schade. Deze informatie gaf gewestelijke politiecommandant Stanley Benschop gisteren tijdens zijn reguliere persmeeting.
De aanrijding tussen de motorfiets en de hond vond plaats op de hoek van de AK Doergashawstraat en de Westkanaalstraat. Volgens verklaring van de motorrijder doorkruiste de hond op een onbewaakt moment zijn weg, waardoor hij niet tijdig kon afremmen. Benschop legde de nadruk op dat de eigenaar van het beest opeens spoorloos is en niemand zich ook gepresenteerd heeft als te zijn de eigenaar van de hond.
In het verleden hebben de viervoeters voor ernstige verkeersongelukken gezorgd. In juni van dit jaar kwam de 48-jarige Mohammed Rashied Salarbaks te overlijden ten gevolge van een botsing met een hond. Hij reed met zijn bromfiets over de Arnold Julenweg. Dagblad Suriname sprak indertijd met een neef van hem. Voor hem was het ook vreemd dat Salarbaks ter plekke het leven had gelaten. ‘Hij is direct doodgegaan en ook de hond is dood.’ Volgens zijn informatie had Salarbaks uitwendig slechts wat schaafwonden opgelopen.
Het is niet bekend geworden wie de eigenaar is van de hond. Het vermoeden bestond dat het ging om een straathond. De neef betreurde het ten zeerste dat straathonden naast last en hinder die zij burgers bezorgen, ook nog ernstig gevaar vormen voor mensenlevens. Deze kwestie is meerdere malen aangekaart door gewestelijk politiecommandant Stanley Benschop. Zo was hij voornemens de straathonden in de omgeving af te maken. Toen kwam echter de Dierenbescherming in het geweer.
In juni van het afgelopen jaar moest de bestuurder van een zwarte Chaser, dhr. Mahabier, uitwijken voor een hond aan de Cassaveweg. Het voertuig kwam hierdoor in botsing met een busje. Door de harde slag kwam het busje op haar zij te liggen in de langs de Cassaveweg lopende trens. Dewani Hanoeman, bestuurster van het busje, raakte hierbij gewond en werd per ambulance vervoerd naar de Spoedeisende Hulp.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!