Collega overleden militair Goerdayal ingesloten

De collega van de onlangs overleden korporaal eerste klasse Mahinder Goerdayal is door de politie aangehouden en in verzekering gesteld. Door gewestelijke politiecommandant werd tijdens zijn reguliere persmeeting vermeld dat deze militair, een zekere S., in het prille begin ontkende enige betrokkenheid te hebben gehad in de kwestie. Vanwege bezwarende omstandigheden heeft hij zijn bekentenis afgelegd bij de militaire politie die deze zaak onderzoekt in samenwerking met de politie.
Goerdayal werd meer dan een week terug bewusteloos en gewond aangetroffen te South Drain ter hoogte van de derde brug. Volgens S. had hij samen met Goerdayal de dienst op 16 november te South Drain. Omstreeks half zeven in de vooravond verlieten zij de dienst en reden richting Nieuw Nickerie op de bromfiets. Deze werd bestuurd door S. Volgens verklaring van S hadden de collega’s whisky gedronken op de militaire basis te South Drain. Zij vervolgden hun weg naar Nieuw Nickerie toen S. vanwege een technisch mankement aan het voorwiel van zijn bromfiets de controle verloor. S. kwam samen met Goerdayal te vallen op het wegdek, ter hoogte van de derde brug te South Drain. Hoewel Goerdayal zwaar gewond raakte aan zijn hoofd, liet S. hem in bewusteloze en hulpeloze toestand achter en vervolgde zijn weg naar huis. Drie uren na het ongeval werd Goerdayal in kritieke toestand op straat aangetroffen door omstanders die de politie inschakelden. Hij werd in allerijl vervoerd naar het Streekziekenhuis Nickerie waar hij de volgende morgen de geest gaf.
De patholoog anatoom die ingeschakeld werd, stelde vast dat Goerdayal is komen te overlijden ten gevolge van de verwonding die hij had opgelopen gedurende het verkeersongeval. Dagblad Suriname sprak met de echtgenote van Goerdayal. Zij gelooft er niet in dat haar man van de bromfiets is gevallen.
Ook zoon Giovanny Goerdayal vindt dat er veel onduidelijkheden zijn. ‘S. was een heel goede vriend van mijn vader. Ze aten uit één bord.’ Hij begrijpt niet hoe S. na het verkeersongeval normaal de militaire basis binnengaat zonder dat zijn meerdere hem vraagt waar zijn collega was gebleven. Die twee waren namelijk samen vertrokken vanuit de basis. Het verbaast de zoon dat de nummers van hem en zijn moeder uit de telefoon van het slachtoffer waren gewist. Ook de gesprekken uit het bestand waren gewist.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!