Bus- en boothouders worden deze week uitbetaald

Bus- en boothouders die scholieren vervoeren hebben gisteren hun vervoersmiddel in de garages of aan de ketting gehouden. Vorige week beloofde de directeur van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling aan de Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS) dat de verschuldigde gelden begin deze week gestort zouden worden. De OBS verwachte dat de overmaking gisteren zou plaatsvinden. Voorzitter Kenneth Themen van de OBS meent dat het centrale betaalbureau nog bezig is, maar de uitbetaling is voor gisteren niet meer gelukt. Kenneth Biervliet van Minov zegt dat met man en macht wordt gewerkt om de gelden van de OBS te storten. De storting zal in de loop van de week plaatsvinden aldus Biervliet.
De groep die niet rijdt, is enorm groot geworden. ‘De OBS heeft een beroep gedaan op de leden om de schoolkinderen te blijven vervoeren, maar als de mannen geen olie hebben, kunnen we hen geen mes op de keel houden’, zegt Themen.

error: Kopiëren mag niet!