Relyveld niet benoemd tot minister Financiën

Minister Steven Relyveld van Ruimtelijke Ordening, Grond en Bosbeheer (RGB) is niet benoemd tot minister van Financiën. Directeur Eugene van der San van het kabinet van de president spreekt dit tegen. Van der San verduidelijkt dat Relyveld per presidentiële beschikking formeel belast is met het beheer van het departement van Financiën. Voorheen was Relyveld minister ad interim van RGB, wat gebruikelijk is als een minister in de raad van ministers wordt belast met de waarneming van een ander departement. Hiervoor hoeft geen presidentieel besluit geslagen te worden. Relyveld is nu dus naast minister van RGB, ook formeel belast met het (tijdelijke) beheer op Financiën. Afgelopen vrijdag ondertekenden de ministers Jim Hok en Relyveld, van respectievelijk Natuurlijke Hulpbronnen en Financiën, de overeenkomst met goudmultinational Newmont namens de Staat Suriname. De aankondiging van Relyveld als minister van Financiën zorgde voor een verwarring. Eerder werd aangenomen dat Relyveld de nieuwe minister was van Financiën en iemand anders zou worden benoemd als minister op RGB.

error: Kopiëren mag niet!