Zilver voor zwemmer Irvin Hoost op Consude Games

3 HoostDe eerste medaille voor Suriname op de Consude Games in Mar del Plata, Argentinie, is zaterdag gevallen op het onderdeel zwemmen. Op de eerste zwemdag behaalden de junioren van Suriname in de morgenuren 4 finaleplaatsen. Irvin Hoost heeft zich met een tijd van 25.28 in de finale geplaatst. Tijdens de finale zwom hij op de 50m vrije slag 25.00. Hierdoor wist hij de tweede plaats kunnen bereiken en de 1e medaille voor Suriname te winnen. De favorieten tijdens deze race waren Argentinië en Brazilie. Yael Touw Ngie Tjouw heeft zijn Surinaamse tijd van 1.04.33 in de finale verbeterd. Hij zwom 100m vlinderslag in 1.02.76 in de finale. Met deze prestatie kwam hij op 6e plaats. Chantell Peiter heeft op de 50m vrijeslag haar tijd in de finale verbeterd. Tevens is met deze prestatie een nieuw leeftijdsrecord gehaald. Het oude record stond vanaf 2004 op naam van Nishani Cicielson. Het nieuw record in de leeftijdsklasse 11-12 jaar is 27.87, terwijl hij 28.46 was. De jongens estafette groep eindigde op de 200m medly op de 4e plaats. Hun inschrijftijd voor de finale was 2.01.61 en verbeterde die op 1.59.63.
Onze basketballers zijn na een verloren game tegen Argentinië wederom in actie gekomen. Ditmaal tegen Peru. In de openingswedstrijd werd verloren met 28 puntverschil tegen Argentinie, terwijl zaterdag verloren werd met 6 puntverschil van Peru. De eindstand 64-58.
De schakers hebben ook geen vuist kunnen maken tegen Argentinie (3-1) en Paraguay (4-0). De tafeltennisploeg heeft ook zijn meerdere moeten erkennen in de dubbelwedstrijden tegen hun tegenstanders. De motivatie van de sporters zit er nog steeds goed in en met de zilveren medaille is het beter geworden. Het is trouwens door de sporters bijzonder op prijs gesteld dat minister Ismanto Adna van Sport- en Jeugdzaken lijfelijk aanwezig was.

error: Kopiëren mag niet!