Willemze verstevigt koppositie in Srefidensi Chess Celebration

International Master Thomas Willemze
International Master Thomas Willemze
De Nederlandse Internationaal Meester(IM) Thomas Willemze verstevigd zijn koploperspositie in de Mastersklasse van de Srefidensi Chess Celebration. Willemze won in de zevende ronde van de Surinaamse landskampioen Romario Sanches. De Nederlandse schaker staat met 6 punten aan kop en wordt gevolgd door Fidemeester Ryan Harper uit Trinidad en Tobago met een half punt minder. In de Openklasse verloor de Surinaamse Jeugdkampioen Calvin Tjong Tjin Joe van Frank Sears uit Trinidad. Sears gaat alleen aan kop met een honder procent score uit 5 wedstrijden.
Mastersklasse
Willemze die sterk onder de indruk is van de organisatie van het internationaal schaakevenement wordt door vele schaakkenners getipt als de kampioen van de eerste editie van de Srefidensi-schaaktoernooi. Na het toernooi zal de Nederlander nog een paar weken in ons land vertoeven om schaakinstructeurstrainingen te verzorgen. De Surinaamse Schaakbond heeft in het verleden al met Willemze gewerkt om in Suriname verschillende cursussen te verzorgen voor jeugdige schakers en kaderleden. De Trinidadiaanse Fidemeester Ryan Harper blijft in deze klasse ook een sterk toernooi spelen en versloeg vandaag de IM Aguero Jimenez uit Cuba. Met nog 2 rondes te gaan in deze klasse maken naast Willemze, alleen Harper en de Grootmeester Sriram Jha uit India nog theoretisch kans op het kampioenschap. Dat de spanning in deze klasse als maar blijft stijgen is vandaag bewezen tijdens de partij tussen IM Vilela de Acuna uit Cuba en de Surinaamse FM Roger Matoewi. Na een wedstrijd van 188 zetten welke langer dan 6uren heeft geduurd eindigde de wedstrijd in een remise.
Openklasse
De Surinaamse Jeugdkampioen Calvin Tjong Tjin Joe had tijdens de vijfde ronde van de openklasse een zware taak tegen de Trinidadiaan Frank Sears. Sears kon deze wedstrijd in zijn voordeel beslissen en gaat alleen aan kop. In de zesde ronde treft Sears zijn landgenoot Marcus Joseph die een half punt minder heeft. De andere topper in deze klasse gaat tussen Tjong Tjin Joe en Ooft die beiden nog kans maken op de hoofdprijs. De laatste 2 rondes beloven spannend te worden.
Het evenement zal op de onafhankelijkheidsdag van de Republiek Suriname ten einde komen. Alvorens de sluitingsceremonie zal plaatsvinden zal de Surinaamse Schaakbond speciaal voor jeugdige beginnende schakers een evenement houden op het parkeerterrein van Hotel Royal Torarica. Na dit toernooi zal de prijsuitreiking plaatsvinden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: