Geen oogst Suriname op eerste dag Consude Games

unnamed
unnamedjjjFinale plaatsen, verbeterde tijden of afstanden waren er op de eerste wedstrijddag wel, maar geen geweldige resultaten voor de surinaamse scholieren die meedoen aan de Consude Games in Mar Del Plata. Ons land startte vandaag met de onderdelen tafeltennis, atletiek, special Olympics, basketbal en schaken. Bij tafeltennis hadden onze jongens en meisjes iets meer verdiend, maar gaven uiteindelijk de winst uit handen tegen Brazilie en Paraguay. Ook op het onderdeel schaken moesten de onzen hun meerdere erkennen in Brazilie (4 – 0) en Uruguay 3 – 1) . De Specials hebben op de eerste dag ook geen medailles kunnen winnen, maar er waren wel finaleplaatsen.
De jongens basketbalselectie had zijn eerste vuurdoop vandaag tegen gastland Argentinie. Zenuwen hebben de mini aspiranten erg veel parten gespeeld, ondanks het feit dat het in het begin niet zoveel schade heeft aangericht. Verkeerde passes, verkeerde schotselecties en overhaast spel waren vaak ten grondslag aan het uitlopen van hun tegenstander. Suriname verloor uiteindelijk met 70 – 42. De basketballers komen op zondag weer in actie en wel tegen Peru. Ook de jongens en meisjes van tafeltennis, schaken( Paraguay en Argentinie), atletiek en specials zullen proberen betere prestaties neer te zetten dan op zaterdag j.l.
Zwemmen gaat morgen van start in Natatorio Emder Parque Municipal de Deportes , een indoor zwembad. Minister Ismanto Adna heeft vandaag trouwens gesproken met collega’s en andere deskundigen over de structuur en koers van de Consude Games. Ook de organisatie van deze Zuidamerikaanse scholieren sportwedstrijden werd besproken en het ziet er naar uit dat Venezuela en Colombia belangstelling hebben om de Spelen naar hun land te brengen. De beslissing welk land dat mag doen zal nog worden genomen. In een meeting van de diverse delegatieleiders is de organisatie gecomplimenteerd over de vlotte gang van zaken. Hier en daar zijn er natuurlijk wat problemen, maar overall ziet het er goed uit. Behalve sport heeft de organisatie ook gezorgd voor entertainment dichtij het strand.

error: Kopiëren mag niet!