Moksi alesi als nationaal gerecht

Moksi Alesi Strey 2013 1Het voor de tweede keer georganiseerde moksi alesi-evenement was niet superdruk, maar wel erg gezellig. Organisator en voorzitter van de SCA, Surinam Chef Association, PatrickWoei kijkt tevreden terug. “De SCA organiseert deze wedstrijden, omdat er nog zoveel mooie dingen zijn van Suriname die nog steeds ondergewaardeerd worden. Elk huishouden zegt bijvoorbeeld de beste moksi alesi te kunnen bereiden. Dit is dat een zeer mooie kans om dat te laten zien en die moksi alesi op een voetstuk te plaatsen.”
Overdracht van kennis
De chefkok wil dat de moksi alesi meer bekendheid geniet. “Iedereen die dan naar Suriname komt, zou minimaal twee soorten geproefd moeten hebben.” Het gaat hem ook om de overdracht van kennis.”Ook ik heb bijvoorbeeld vandaag twee nieuwe soorten moksi alesi leren kennen waarvan eentje met ‘botro bontji’ was. Het gaat erom dat op deze manier ook de kennis wordt overgedragen en niet dat het verloren gaat als die ene persoon die een recept kent er niet meer is!”
Winnaars
De uiteindelijke winnaar was Torarica met de Obe-batjauw-pinda-moksi- alesi. Daarnaast werden er diverse prijzen uitgereikt waarbij het team Ho-A-Tham, bestaande uit 3 leerlingen van de koksopleiding niveau 2, meerdere prijzen in de wacht wist te slepen. Zij kregen de prijs voor ‘Best Team Spirit’ en ‘Beste Decoratie van de Stand’. De ‘Runner Up Moksi Alesi’ werd gewonnen door team Thuksa. Ook werden de winnaars bekend gemaakt van de loterij. De hoofdprijs, een keuken, werd gewonnen door nummer 0174. Ook waren er drie mensen die een driegangen diner voor 2 hebben gewonnen, volgend jaar bij één van de cookouts (0249,0387,0730).
Bijna de hond in de pot
De moksi alesi’s waren allemaal vrij snel uitverkocht, ten tijde van de uitreiking was er praktisch niets meer te proeven, goed teken maar wel jammer voor de mensen die om wat voor reden dan ook wat later kwamen kijken.

error: Kopiëren mag niet!