Giovanny Goerdayal: ‘Wat kan je doen’

‘Wat kan je doen’, zegt Giovanny Goerdayal, zoon van de onlangs overleden korporaal eerste klasse Mahinder Goerdayal ontredderd en verslagen. De echtgenote is helemaal kapot van het plotselinge en tragisch heengaan van de militair. Giovanny Goerdayal is het enige kind van zijn ouders. Onder militair eerbetoon is zijn vader gisteren aan de schoot der aarde toevertrouwd op de begraafplaats te Klein Henarpolder.
Goerdayal was bijkans twee weken terug gedetacheerd op de militaire post te South Drain. De afgelopen week werd hij na diensttijd door een vriend opgehaald. Door tot nog toe onbekende redenen kwam hij te vallen van de bromfiets. Hij werd door omstanders langs de straat niet ver van South Drain ontdekt. Met een ernstige verwonding aan zijn achterhoofd werd hij in kritieke toestand vervoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Streekziekenhuis Nickerie. Niet lang hierna gaf Goerdayal de geest. De vriend die in beschonken toestand verkeerde, had het helemaal niet door dat zijn duorijder niet meer op zijn bromfiets zat. Hij arriveerde thuis om pas de volgende morgen uit zijn dronkenschap te ontwaken. Hij ontdekte toen dat hij zijn duorijder nergens had afgezer nadat hij hem te South Drain had afgehaald. Intussen was Goerdayal reeds heengegaan.
Deze verklaring van de vriend wordt sterk in twijfel getrokken door de familie. Onderzoek van de patholoog anatoom heeft uitgewezen dat Goerdayal door de letsels die hij heeft opgelopen tijdens het verkeersongeval om het leven is gekomen. Zo werd gesteld dat hij zijn valhelm niet op had, maar deze in zijn hand hield.
De zoon weet dat het onderzoek verder wordt verricht door de militaire politie in samenwerking met de politie. Hij wil weten wie de zogenaamde vriend van zijn vader is.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!