Plaatselijke waarneming gelast in moordzaak

Kantonrechter Sieglien Wijnhard acht het van belang om zich te oriënteren op de plaats van delict alvorens zij een uitspraak doet in de moordzaak waarbij Marciano zijn broer David M. middels messteken om het leven heeft gebracht op 14 november 2012. De magistraat hield de officier van justitie voor dat er een ander probleem is in deze zaak. De mensen wonen niet meer op het adres en de kans is groot dat de woning gerenoveerd is. Zij deed een beroep op het OM om dit uit te zoeken. De zaak stond gisteren voor uitspraak op de rol. De openbare aanklager, Astrid Niamat, achtte doodslag wettig en overtuigend bewezen en eiste een celstraf van vijf jaar met aftrek.
De moeder had op de eerdere zittingen verklaard dat de ruzie begon om de vriendin van Marciano. Zij vertelde haar vriend dat zijn broer haar ging sms’en en vond dat de broer hem moest aanspreken. De vriendin wilde toen dat Marciano hierover met David moest praten. Op een gegeven moment kwam het slachtoffer boos aanlopen en begon tekeer te gaan. David bracht Marciano enkele slagen toe en begon alles kapot te slaan.
Marciano verklaarde dat hij een messteek in zijn rug voelde en dat hij daarna in een worsteling met zijn broer raakte. Op een gegeven moment maakte hij hem het mes afhandig en stak zijn broer ermee in de borststreek. Als gevolg van de opgelopen letsels overleed het slachtoffer. Ruzie om een vriendin leidde tot de dood van David. De verdere behandeling vindt plaats op 16 januari. Marciano blijft achter slot en grendel.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!