Nieuwe Dobru Neti bij Souposo

nieuwe dobruDe Dobru Stichting organiseert komende zondag in samenwerking met Souposo een nieuwe Dobru Neti. Het wordt opnieuw een avond die in het teken staat van spoken word, poëzie, zang, dans en muziekoptredens. Net als tijdens de Dobru Neti in september staat de mic voor iedereen open. Volgens Roetoe Raveles, de zoon van Robin Dobru Ravales, krijgt het evenement een speciaal tintje aan de vooravond van Srefidensi Dey: ‘In zijn gedichten maakte Dobru zich vooral ook sterk voor de eenheid en onafhankelijkheid van het Surinaamse volk. Het is mooi dat we zondag opnieuw kunnen stilstaan bij zijn gedachtegoed. Hopelijk vinden steeds weer nieuwe, jonge, getalenteerde artiesten en performers inspiratie uit mijn vaders werk.’ De R. Dobru Raveles Stichting werd in 1988 te Paramaribo opgericht om de culturele erfenis van de in 1983 overleden dichter en politicus in stand te houden. Dobru’s zoon Roetoe is een van de gangmakers achter de activiteiten die de stichting ontwikkelt. Tijdens de Dobru Neti kunnen allerlei thema’s ter sprake of ten gehore komen: van geloof en liefde tot politiek, economie en vaderland. Improvisatie, inspiratie en verrassing vormen de vaste elementen tijdens de avond. Het publiek kan kijken en luisteren maar ook zelf meedoen en een act of performance opvoeren. Vooraf is dan ook geen vastomlijnd programma samengesteld. Wel staat de MC van de avond vast: Peter Waterberg. Ook de band van Ivor Mitchell is opnieuw van de partij, net als DJ Earl da Pearl. Daarnaast verzorgen Dominique, Ginti van Bosse en Young Benjamin zangoptredens en zijn er raps te beluisteren van Tattoo, Crazy G en Donavey. Zulile treedt op als spoken word artiest, Zombra draagt gedichten voor en er zijn comedy optredens van Romano Wip en Stoere vrouw. Nikita Tjon-Affo, manager van Souposo, kijkt uit naar het evenement aanstaande zondag: ‘Srefidensi geeft mij elk jaar weer een speciaal gevoel en Souposo bestaat zondag precies één jaar. Ik vind het een eer om met dit evenement onze verjaardag te mogen vieren. Tegelijkertijd ligt deze locatie min of meer voor de hand: het huis van Dobru staat naast Souposo.’

error: Kopiëren mag niet!