NF al ready voor begrotingsbehandeling

NF politiek al ready voor BegrotingsbehandelingenHoewel er nog geen zicht is op aanvang van de begrotingsbehandelingen, is de Nieuw Front-fractie in het parlement al ready. De fractie beraadslaagde gisteren hierover. Vicevoorzitter van het parlement, tevens NPS-assembleelid, Ruth Wijdenbosch benadrukt de voorbereiding. Er is nog geen huishoudelijke vergadering geweest in verband met de voorbereidingen. De commissies van rapporteurs per ministerie zijn nog niet bij elkaar gekomen om de contouren uit te stippelen.
Hoewel er nogal veel voorwerk gedaan moet worden om te komen tot de daadwerkelijke behandelingen, is de politica optimistisch gestemd dat de behandeling dit jaar een feit is. ‘Wel is van belang dat er met voortvarendheid gewerkt moet worden aan de voorbereidingen. Zo zijn er nog geen vergaderingen in zicht ter voorbereiding van de commissies van rapporteurs. De preadviezen om te komen tot een eindverslag zijn nog niet uitgebracht.’
Het NPS-assembleelid zal niet verrast zijn indien aangekondigd wordt dat de begrotingsbehandeling elk moment kan plaatsvinden. ‘Precies hoe wij verrast zijn geworden met de algemene politieke beschouwingen.’ Maar ze neemt ook in ogenschouw dat voor de komende periode tal van conferenties in het buitenland zijn waar assembleeleden afgevaardigd zijn.
De vacante post van minister van Financiën baart Wijdenbosch enigszins zorgen. Door president Desi Bouterse was eerder aangegeven dat hij de Commissie Herstructurering Financiën in het leven zou roepen. Dit is nog steeds niet geschied. De NPS-topper onderkent dat er tal van onduidelijkheden zijn die uitleg behoeven van het staatshoofd. Wijdenbosch zegt dat de minister ad interim waarneemt maar slechts de lopende zaken kan afhandelen. Voor het maken van beleid is er een nieuwe minister van Financiën nodig.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!