Verkeersongeval doodsoorzaak militair Goerdayal

Vandaag obductie militair GoerdayalOnderzoek van de pathaloog-anatoom heeft uitgewezen dat de 46-jarige korporaal eerste klasse, militair Mahinder Goerdayal, ten gevolge van een verkeersongeval om het leven is gekomen. Hij kwam zondagmiddag te overlijden in het Streekziekenhuis Nickerie. Niet lang ervoor was hij in kritieke toestand de EHBO van het Streekziekenhuis binnengebracht met een barstwond aan zijn achterhoofd. Goerdayal was gedetacheerd te South Drain. Die zelfde dag werd hij op de bromfiets opgehaald door een vriend van hem, die geen militair is. Die twee waren ergens gaan borrelen. Ze vervolgden hun weg waarbij Goerdayal op de bromfiets zat met de valhelm in zijn hand.
De vriend van hem verklaarde tegenover de politie dat hij helemaal niet door had dat Goerdayal op een gegeven ogenblik van de bromfiets moet zijn gevallen. Die vriend was zodanig bezopen dat hij normaal naar huis is gereden alsof er nooit een duo-rijder op zijn bromfiets heeft gezeten. ‘En de volgende dag hoorde ik dat de man dood is.’ Hij is niet ingesloten door de politie.
Deze verklaring van de vriend wordt sterk in twijfel getrokken door de familie. Ze zijn ook beniewd naar wie deze persoon is. Deze wordt echter niet prijsgegeven door de politie. Goerdayal wordt vrijdag met militair eerbetoon naar zijn laatste rustplaats gedragen.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!