Uitkijkbrug behoeft weer dringend onderhoud

De Uitkijkbrug bij de Saramaccadoorsteek is al maanden aan restauratie toe. Dagblad Suriname is benaderd door een verontruste bewoner uit het gebied. ‘De grond onder de brug spoelt weg. Het looppad is al weggespoeld. Het is al maanden zo en er gebeurt niets.’ Op de foto’s is de verzakking goed te zien. Hoofd van de afdeling Bruggen van het ministerie van Openbare Werken (OW), Johnny Dassa, zegt dat hij op de hoogte is van de staat waarin de burg verkeert.
‘Het ministerie is ervan op de hoogte, maar wij kunnen pas iets doen als wij goedkeuring krijgen.’ Dassa vertelt dat het werk al is voorbereid, maar dat zij nog wachten op de goedkeuring die moet komen van de Raad van de Ministers. Volgens hem is er een ingenieursbureau bezig geweest met het maken van een omschrijving van hoe het werk uitgevoerd zal moeten worden. Dit gaat uiteindelijk gedaan worden door Ballast Nedam. ‘We zijn er al een maand mee bezig, maar wij kunnen echt niet aangeven hoe lang het nog gaat duren. Wij zijn echt afhankelijk van die goedkeuring.’
De Uitkijkbrug is al meerdere malen hersteld. Uit eerdere rapporten van Ballast Nedam bleek dat er te weinig grondonderzoek was gepleegd, maar ook dat de oever niet goed was bestudeerd. Dit probleem lijkt dus weer, amper twee jaar na de vorige reparatie, weer de kop op te steken. De bouw van de brug duurde zes jaar. In 2011 werd het onder grote belangstelling geopend door vicepresident Ameerali en districtscommissaris Samsoedin van Saramacca.

error: Kopiëren mag niet!