Benschop vraagt extra aandacht voor scholieren in het verkeer

Gewestelijk politiecommandant Stanley Benschop vraagt extra aandacht van autobestuurders voor scholieren in het verkeer. Dit deed hij gisteren gedurende zijn reguliere wekelijkse persconferentie. De afgelopen week bevonden zich twee scholieren in blauw uniform over de weg op een bromfiets. Op een bepaald moment maakte de bestuurder een zwenking naar rechts. De autobestuurder die achter hen reed, probeerde een aanrijding te voorkomen. Hij dacht dat de jongens rechtdoor zouden rijden. De jongeren werden toch geraakt door de spiegel van het voertuig. Een van hen liep een armfractuur op.
Het rijbewijs van de autobestuurder is ingevorderd. Benschop legt er de nadruk op dat hij voorzorgsmaatregelen diende te treffen om ongelukken te voorkomen. ‘Kinderen zijn erg onberekenbaar. U gaat zich moeten aanpassen aan het gedrag van de kinderen’, aldus Benschop gisteren.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!