Beschuldiging ‘riooltilapia’ resulteert in aangifte politie

De beschuldigingen van ouders dat de schoolkinderen van OS 3 te Nieuw Nickerie ‘riooltilapia’ voorgeschoteld krijgen als naschoolse voeding, zijn bij de politie beland. De leverancier van de vis, Akram Nazierkhan, heeft aangifte gedaan bij de politie wegens laster en smaad en beschadiging van zijn goede naam en eer. ‘Die man moet met bewijzen komen. Ik wil dat hij zijn woorden terugtrekt. Ik heb ook een advocaat in de arm genomen’, laat Nazierkhan optekenen tegenover Dagblad Suriname.
Nazierkhan vangt zijn tilapia’s in de Bigipan. ‘Daar zijn er miljoenen vissen. Waarom zou ik vissen van riolen aan de kinderen moeten geven. Ik ben niet gek in mijn hoofd.’ De leverancier weet wat er schuilt achter de beschuldigingen van de ouder. ‘Hij is ook visser en wilde vis aan mij leveren. Ik heb geweigerd, omdat de overheid niet op tijd uitbetaalt. En deze mensen willen niet maanden wachten op hun geld. Dus vang ik die vissen liever zelf.’ Volgens Nazierkhan weet hij nu van waar die ouder zijn vis zou vangen. ‘Misschien heeft hij zelf tilapia’s gekweekt voor de goot van zijn huis en zou hij me die vissen geven. Misschien verkoopt hij deze zelfde vissen onder de markt.’
De visleverancier beweert dat hij investeringen van duizenden SRD’s heeft gedaan om te voldoen aan de eisen voor het leveren van kwalitatief goede en gezonde vissen. ‘Ik heb een aantal vriezers aangeschaft. De vissen worden gevangen en schoongemaakt te Bigipan. Ik beschik de faciliteiten daarvoor. Dan moet iemand niet plotseling komen om al mijn investering kapot te maken middels leugens en grote beschuldigingen.’
Dagblad Suriname sprak eerder met de coördinator van de Naschoolse Opvang in Nickerie, Girjakumar Dinai. Hij ontkent dat de tilapia’s die afgelopen donderdag zijn voorgeschoteld aan de kinderen, afkomstig zijn van riolen. Ook hij weet dat de vaste leverancier vis vangt in de Bigipan.
Op dagbasis worden in totaal 3.660 porties klaargemaakt voor in totaal 27 scholen. Hiervoor is een totale hoeveelheid van 150 kilogram vis nodig. ‘Die hoeveelheid kunnen ze onmogelijk vangen in de riolen in Nieuw Nickerie. Dan zouden er tilapia’s op straat moeten lopen.’ Behalve tilapia’s wordt ook de vis ‘banga meri’ klaargemaakt.

Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!