Installatie werkgroep Kinderboekenfestival Nickerie

Districtscommissaris Wedperkash Joeloemsingh van het district Nickerie installeerde op vrijdag 15 november omstreeks 11.00 uur op het Commissariaat officieel de Werkgroep Kinderboekenfestival Nickerie. Het doel van deze werkgroep is het voorbereiden en mede organiseren van het Kinderboekenfestival in Nickerie. Het KBF Nickerie zal gehouden worden van 3 tot en met 5 februari 2014. De installatie vond plaats in een sfeer van openheid en harmonie in aanwezigheid van een team van de Stichting Kinderboekenfestival en de Stichting Projekten uit Paramaribo. De geïnstalleerde werkgroep was zeer enthousiast en ontving van Stichting Projekten een uitgebreid informatiepakket met een memory stick waarop alle documenten ter voorbereiding van het komende Kinderboekenfestival Nickerie.
De Werkgroep Kinderboekenfestival Nickerie bestaat uit de volgende personen:
– Ignacio Tjen-a-tak, hoofd BIC Nickerie en PR persoon, afgevaardigde van het Districtssecretariaat;
– dhr. Perk, afgevaardigde van het ministerie van Openbare Werken;
– Lucia Reding, hoofd AOB Nickerie, afgevaardigde van het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling;
– dhr. Girdarie, afgevaardigde van het Pedagogisch Instituut Nickerie.
– dhr. Brunings, chef de Bureau, afgevaardigde door de politie en het Nationaal Leger te Nickerie;
– Mevr. Macdonald, docente, afgevaardigde van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling.
Volgens de districtscommissaris moet er nog een lid aan de werkgroep worden toegevoegd, vanwege het gewicht van de taakstelling. Het is wenselijk dat de werkgroep na 2014 blijft bestaan om het kinderboekenfestival, met als thema ‘Groeien’, ook in 2015 en 2016, misschien op bescheidener schaal, zelf in het district Nickerie te organiseren. Stichting Projekten blijft als organisator van het festival betrokken en op de achtergrond aanwezig voor advies en bijsturing. Mogelijkerwijs zullen dit jaar ook in andere regio’s dergelijke werkgroepen worden geïnstalleerd.
De verschillende taken bij de uitvoering van een kinderboekenfestival zijn logistieke zaken, waaronder vergunningen, bouw & materialen, scholenregistratie; inhoudelijke zaken, waaronder de opening- & slotceremonie, workshops, wedstrijden, festivalactiviteiten en het middagprogramma. De Werkgroep KBF Nickerie zal samen optrekken met het projectteam Kinderboekenfestival om KBF Nickerie tot een groot succes te maken. Het meerjarenthema is ‘Groeien’ en de slogan voor 2014 luidt: ‘Opgroeien kan je niet alleen, denk aan de wereld om je heen!”.

error: Kopiëren mag niet!