Vader vrijgesproken in misbruikzaak

Kantonrechter Marie Mettendaf sprak een vader die ervan verdacht wordt zijn twee minderjarige kinderen seksueel te hebben misbruikt, integraal vrij. De moeder en de vader van de kinderen zijn verwikkeld in een echtscheidingsproces. De verdachte bracht in de weekenden zijn kinderen naar zijn woning. Volgens de moeder zouden de twee oudste meisjes van 6 en 7 jaar misbruikt zijn. Het visum van de gynaecoloog geeft evenwel aan dat beide kinderen nog maagd zijn. Alleen was er bij één van de kinderen ‘roodheid’ geconstateerd. In deze zaak had de officier een jaar celstraf geëist. De rechter achtte de feiten niet wettig en overtuigend bewezen. De verklaringen van de kinderen achtte de rechter bovendien ook tegenstrijdig. De verdachte werd vrijgesproken.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!