‘Andere districten nemen eindelijk “vuilnisbeleid” Para over’

Wie door Para rijdt, merkt het meteen op: het is schoon. Zo opvallend schoon dat het meteen merkbaar is als de weg overgaat in het district Wanica. Op verschillende momenten van de dag ziet men ook werkers langs de weg die plastic flessen oprapen en zorgen dat het er om de pas aangeplante palmbomen verzorgd uitziet.
‘Wij zijn trots!’
“Wij zijn eigenlijk best wel trots!”, zegt dc Miranda en het is te horen in zijn stem. “De collega’s in andere districten hebben gezien dat het werkt. Wij hebben de eerste stap gezet. Ik denk dat men het in meer districten gaat zien. Niet de gele zakken, want iedereen zal zijn eigen kleur hebben, maar het gaat werken en dat is leuk!”
Dankzij het team
De dc zegt dat het te danken is aan zijn team. “Ik ga niet op mijn borst slaan dat het alleen van mij komt. Natuurlijk ben je de eindverantwoordelijke, maar zonder mijn team zou het misschien niet zo een succes geworden zijn! Wij zijn in ieder geval trots dat wij als eerste hiermee gekomen zijn.”
Landelijk karakter
Er zijn dus meerdere districten die het beleid zullen overnemen. “Waarschijnlijk Nickerie, Wanica, Paramaribo Zuid-West, Paramaribo Noord, Saramacca en Commewijne. Het krijgt praktisch een landelijk karakter.” Op het moment zijn de districten met elkaar in overleg en wordt er informatie uitgewisseld. “Zo leren we als dc’s van elkaar!”

error: Kopiëren mag niet!