Arbeiders SBBS ongerust

Arbeiders van de bacoveonderneming SBBS maken zich zorgen over de toekomst van het bedrijf. Dit geven ze te kennen aan Dagblad Suriname. Uit gesprekken tussen hun vakorganisatie en de directie zijn ze te weten gekomen dat er nog maar weinig financiële middelen over zijn om de salarissen uit te betalen. De arbeiders zijn bevreesd dat zij na november zonder werk en inkomen zullen zitten als de overheid het bedrijf niet de helpende hand aanreikt. De werknemers dringen er bij de regering op aan om het bedrijf financieel bij te staan, zodat zij gegarandeerd zijn van een bestaan. Er werken ruim 2500 arbeiders bij de SBBS. Het bedrijf is in noodweer vanwege de dalende prijzen van fruit op de Europese markt. Daarnaast talmt de regering in het nemen van een besluit om het bedrijf te verkopen aan fruitmultinational Univeg. De verkoop zou volgens de bonden enige zekerheid bieden wat betreft het voortbestaan van de onderneming.

error: Kopiëren mag niet!