Aanrijdingzaak Linger uitgesteld

De aanrijdingszaak met dodelijke afloop, waarbij de 20-jarige Dianti Linger op 21 juni 2012 op een heel trieste wijze om het leven is gekomen, stond gisteren op de rol. Zij zat als duo op een bromfiets, welke aan de Sophia’s Lustweg werd aangereden door een personenauto. De bromfietsbestuurder M. liep een armfractuur op. Het slachtoffer Linger belandde in een trens en raakte haar rechterbeen kwijt. Enige tijd na de aanrijding meldde de 23-jarige dame R.J. zich aan bij de politie en verklaarde dat zij en haar vriend, de verdachte S.D., in de auto waren.
R.J. beweerde bij de politie dat zij op dat moment het voertuig bestuurde. Echter hebben getuigen verklaard de verdachte S.D. achter het stuur te hebben gezien. In eerste instantie werd de vrouw in verzekering gesteld, maar later kwam zij terug op haar verklaring en toen kwam de verdachte S.D. in beeld. Hij bezit geen rijbewijs en bovendien verkeerde hij onder invloed van alcohol.
Op de afgelopen zitting werden twee politiemannen gehoord. De eerste, een brigadier van politie, verklaarde dat het inderdaad zo is dat de vrouw de schuld op zich had genomen. De verdachte verklaarde bij de politie dat hij voor een kuil op het wegdek was uitgeweken en zodoende op de andere rijhelft terechtkwam, met als gevolg de fatale aanrijding. De verdachte zou ook hebben verklaard dat hij met een snelheid van 100 tot 110 per km per uur zou hebben gereden. Dit alleen omdat hij zijn vrouw wilde helpen. Zij vrouw was naar de winkel en op een gegeven moment belde zij de verdachte en gaf door dat zij achtervolgd werd door iemand. S.D. bouwde zijn snelheid op om bij zijn geliefde te zijn. Door deze haastigheid en onoplettendheid is de onschuldige Linger omgekomen, terwijl de bromfietser M. de opgelopen letsels heeft overleefd. Kantonrechter Danielle Karamatali wil op 12 december het verhaal van de bromfietser M. horen. Hangende het verdere onderzoek blijft S.D. achter slot en grendel. Hij krijgt juridische bijstand van advocaat Greg Sitaram.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!