Maretraite mall krijgt ook defibrillator

1 Marretraite mall krijgt ook defibrillatorIn verband met het 10-jarig bestaan van de Rotary Club Paramaribo Residence is er een Atomatic External Defibrillator geplaatst in de Maretraite Mall. Een defibrillator is een apparaat dat kan helpen om levens te redden na een circulatiestilstand. Niet medici kunnen zo een apparaat bedienen na een training, waardoor de overlevingskans aanmerkelijk vergroot wordt. Het eerste apparaat werd geplaatst op de Johan Adolf Pengel Luchthaven te Zanderij en het tweede apparaat komt in de Hermitage Mall. Het is de bedoeling om zo een apparaat te plaatsen op in totaal 10 andere strategische plaatsen.
Het voordeel van de defibrillator is dat het bediend kan worden door niet medici na trainingen. Het apparaat zegt precies wat je moet doen en alle aanwijzingen zijn in het Nederlands, zegt Romeo Burgos, lid van de Rotary Residence. Als de machine wordt gebruikt binnen 6 minuten is de kans op overleven 72%, terwijl mond op mond beademing slecht 30% kans op overleven biedt. Burgos zegt dat de security guards van de Hermitage Mall een training hebben gevolgd hoe te werken met het apparaat. Burgos hoopt dat het initiatief van de Rotary Residence wordt overgenomen. De volgende locaties om een de defibrillator te plaatsen, zijn de Centrale Markt, sub busstation Lelydorp en Nickerie, Franklin Essedstadion en de Anthony Nesty Sporthal. De defibrillator is gesponsord door Assuria.

error: Kopiëren mag niet!