Lyco 1 stoomt leerlingen klaar voor schoolonderzoek

De leerlingen van het Mr.Dr. J.C. De Miranda Lyceum hadden gisteren een motivatiedag in de examenklassen. Directeur Balram Soemeer zegt dat de school dit al bijkans 20 jaar toepast. Tijdens de motivatie werd de nadruk gelegd op gezond eten. Diëtist Jennifer Plein legde uit hoe belangrijk het ontbijt is voor studenten. De bedoeling van de dag was om de leerlingen de tools te geven voor hun voorbereiding naar hun schoolonderzoek (SO) en examen toe. Heel veel dingen die gezegd zijn, kunnen ook worden meegenomen voor de rest van hun leven.
Soemeer zegt dat met behulp van de motivatiedagen er verbetering optreedt bij de leerprestaties. De afgelopen 15 jaren heeft Lyco 1 altijd goede slagingspercentages gekend. Behalve dat de leerlingen op school extra worden begeleid, worden ze ook in weekenden getraind. Februari/maart is er voor de leerlingen ook een studiekamp. De SO-periode op vwo-niveau start op 9 december.
Gaby Asabina, examenleerling van het Lyco 1, is heel erg gemotiveerd door de speciale dag. Door de motivatie heeft Asabina geleerd hoe haar tijd in te delen en hoe om te gaan met stress.

error: Kopiëren mag niet!