Kleine veerboothouders al elf maanden zonder subsidie

De veerboothouders ontberen al elf maanden brandstofcompensatie van de overheid. Het subsidiebedrag dat zij moeten krijgen, was vorige maand al opgelopen tot ruim SRD 300.000. Gesprekken tussen voorzitter Michel Nathoe van de Belangenorganisatie Boothouders van Commewijne (BOBC) en vicepresident Robert Ameerali hebben tot nog toe nog niet kunnen resulteren in een tastbaar resultaat. Vanwege de financiële verliezen, is het boothoudersbestand, dat in 2011 nog op 66 was, tot de helft gereduceerd. Hun stukken zijn inmiddels de ministeries van TCT en Binnenlandse Zaken gepasseerd en liggen nu bij Financiën voor de uitbetaling.
De Staat heeft de kleine boothouders het tarief van SRD 1,25 per passagier opgelegd voor een bootrit, terwijl de prijs marktconform SRD 1,65 is. De kostprijs steeg vanwege de verhoogde prijs van brandstof en andere componenten. De brandstofcompensatie werd vorig jaar opgetrokken met 84 cent en is nu SRD 1,41 voor een liter. Boothouders varen met een benzinemengsel dat duurder is dan het brandstof dat bushouders gebruiken. De boothouders lijken het kind van de rekening te worden. In 2012 kregen ze ook een bedrag uitgekeerd na tien maanden te hebben gewacht. Het totaal uit te keren bedrag was toen SRD 500.000.

error: Kopiëren mag niet!