Bouw nieuwe Amerikaanse ambassade gegund aan Harbert Internationaal

B.L. Harbert International uit Birmingham, Alabama, zal het nieuwe gebouw van de Amerikaanse ambassade in Suriname neerzetten. Het Amerikaans bedrijf kreeg de gunning voor het ruim US$ 115 miljoen kostende gebouw. Dit komt te staan aan de Kristalstraat te Morgenstond. De afdeling Buitenlandse Gebouwen van het Amerikaans ministerie van Buitenlandse Zaken maakt dit bekend. De huidige ambassade staat aan de Dr. Sophie Redmonstraat. Qua ligging is het gebouw niet optimaal veilig.
Het nieuwe ambassadegebouw is ontworpen door Zimmer Gunsul Frasca Architects uit Portland. ‘Het personeel van de ambassade zal genieten van de veilige, beveiligde en moderne faciliteiten van het nieuwe gebouw’, meldt het ministerie. Het nieuwe complex komt te staan op een terrein van ruim 3 hectare. Het bouwsel omvat onder andere een kantoorgebouw, onderhoudsfaciliteiten, een magazijn, een unit voor de beveiliging en utiliteitsbouw.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: