SVB zet ‘zaalvoetballers’ uit Natio

De Surinaamse Voetbalbond (SVB) heeft gisteren vijf spelers van het nationaal elftal, die mee zouden doen aan het ABCS-toernooi op Curaçao later deze maand, buiten de selectie gezet. De reden is dat deze voetballers tegen de afspraken in meegedaan hebben aan wedstrijden van de Surinaamse Zaalvoetbalbond (SZVB). Roxanne Stienstra, marketing en communication manager van de SVB, bevestigt dit tegenover Dagblad Suriname. De spelers zijn per brief op de hoogte gesteld. Ook hun clubs zijn per e-mail ter kennis gesteld. Het gaat bij deze om Emilio Limon (Styx The Kuldipsingh Group) en Claydell Kohinor, Romano Holtuin, Giovanni Alleyne en Vitorino Pinas (allen van FC Inter Nacional). Styx en Inter Nacional speelden zondagavond ook hun eerste play-off wedstrijd tegen elkaar.
SVB-voorzitter John Krishnadath had medio oktober 2013 in een exclusief interview aan Dagblad Suriname deze groep zaalvoetballers al gewaarschuwd. Ook technisch directeur Ronald Kolf was op de hoogte gebracht. Volgens Stientstra is het nergens ter wereld dat spelers tegelijk officieel zaalvoetbal en voetbal beoefenen. Vandaag worden mogelijk de vervangers al bekend. Immers, de selectie moet donderdag vertrekken richting Curaçao voor deelname aan het ABCS-toernooi.
Al jaar en dag zitten de SVB en de voetbalclubs met dit probleem, waarbij de beste spelers op de grasmat ook in de zaal actief zijn. Overbelasting, blessures en het missen van trainingen zijn de grootste gevolgen. Veldvoetballers verdienen als extraatje een aardige boterham door ook te zaalvoetballen. Terwijl zij vanwege een blessure afmelden voor het veld, komen ze ‘s avonds wel uit in de zaal. Voormalig bondscoach Kenneth Jaliens nam in 2011, toen Suriname WK 2014 kwalificatiewedstrijden speelde, al het besluit dat zaalvoetballers geweerd zouden worden uit de Natio. Een jaar daarna kwam Ricardo Winter aan het roer en die selecteerde wederom zaalvoetballers.
De overgebleven spelers van de 18-man sterke selectie zijn Obrendo Huiswoud, Joel Baja, Zhirvano Darson, Naldo Kwassie, Miquel Darson, Sersinho Reding, Albert Nibte, Ray Frankel, Giovanny Waal, Galgyto Talea, Dimitrie Apai, Donovan Loswijk en Romano Stekkel. In deze groep zitten nog zaalvoetballers, maar het seizoen is voor hen afgelopen en ze hebben de zaalvoetbalplay-offs niet gehaald. Er moeten nog 5 spelers bijkomen in de selectie.
Jaswant Gajadien

error: Kopiëren mag niet!