Dokter Abel naar laatste rustplaats gebracht

IMG_9092Dokter Erwin Abel is gistermiddag aan de schoot der aarde toevertrouwd. De bekende arts in het district Nickerie overleed op zondag 3 november na een tijdje ziek te zijn geweest. Abel was ook DNA-kandidaat van de NDP tijdens de verkiezingen van 2010. President Desi Bouterse kon niet aanwezig zijn en liet zich vertegenwoordigen door OW-minister en partijgenoot Rabin Parmessar. De uitvaartdienst vond plaats in het NDP-partijcentrum Nickerie aan de A.K. Doergashawstraat. Over de begrafenis van Abel was er ook een rechtszaak. Zijn ex-vrouw Shirley R. claimde het lichaam, evenals een zus van de overleden arts. De rechter besliste dat de ex-vrouw geen rechten meer had over het lichaam van Abel.
Tijdens de uitvaartdienst memoreerde een aantal personen hoe goedhartig Abel was als mens. Oud-leerkracht Albert Berenos vertelde dat Abel in de schoolbanken heel rustig en aardig was. ‘Dat is hij tot zijn dood precies zo gebleven’, zegt Berenos. Abel heeft hard moeten werken om zijn artsenstudie af te ronden. In de ochtenduren taxi rijden, studeren en wonen in een internaat. Als arts was hij heel sociaal bezig. De eigenaar van Ram’s Supermarket in Nickerie vertelde dat Abel vaker sociale pakketten gaf aan hulpbehoeftigen. Ook gaf hij zelf geld aan de patiënten om de recepten te betalen. Dc Wedperkash Joeloemsingh van Nickerie vond Abel een heel eerlijk mens. ‘Wat mij opviel toen ik een dag als patiënt op zijn poli had aangemeld, was dat er bord daar stond met als opschrift: ‘hier zijn geen attesten te koop’.’ DNA-lid Premdew Lachman van Nieuw Suriname kende Abel ook heel goed. Ze hebben samen de artsenstudie gedaan.
Vanuit het NPD-centrum liep de stoet naar de polikliniek en ook langs de woning van de ex-vrouw, die enkele huizen verder woont. Bij de poli had zich ook een massa verzameld om afscheid te nemen van hun arts. Bij de woning van de ex-vrouw was niemand te bekennen. Die woning was gesloten.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!