Wie zou stappen op die boot terug?!

Het trio Street Soldiers bracht tijdens de afsluiting van de jubileumvieringen op het Onafhankelijkheidsplein enkele nummers ten gehore. Zij kregen het publiek aan het swingen met hun dansbare muziek waar diverse culturele invloeden in te horen waren. “Ook al regent het, beweeg mee!”
Één van de zangers sprak even kort het publiek toe. “Ik irriteer me eraan dat we nog steeds zeggen dat we kafri’s zijn, of fotonengres, of Hindostanen of Javanen. Ik doe daar niet aan mee! Ik ben een Surinamer!!”
Hij stelde vervolgens de vraag: “Als er nu een boot zou komen die ons terug zou brengen naar Indonesië? Naar India? Naar Afrika?… Wie zou teruggaan?!!! Niemand toch?! Dus laten we elkaar vanaf nu gewoon Surinamers noemen!!” Het energieke en goede optreden kreeg een warm applaus van het publiek, mede door de woorden van de zanger die pasten in de algehele boodschap van eenheid.

error: Kopiëren mag niet!