Verdediging Dino Bouterse: “Cliënt heeft nooit banden gehad met terroristen”

1 Verdediging Dino Bouterse‘Dino Bouterse is nooit aanhanger geweest van een terroristische organisatie, noch heeft hij ooit de intentie gehad zo een organisatie van dienst te zijn.’ Dit verklaarde de in Amerika vast zittende Surinamer en zoon van president Bouterse. Hij is door Amerikaanse autoriteiten gearresteerd voor wapen- en drugssmokkel. In deze zaak is er sprake van een verzwaring in de tenlastelegging: hij wordt nu ervan beschuldigd banden te hebben met Hezbollah. Bouterse’s advocaten verklaren dat de tenlastelegging ten aanzien van de banden geïnitieerd en verzonnen zijn door de Amerikaanse regering. Er zou geen betrokkenheid van een terroristische organisatie of kartel zijn en de aantijging wordt door Dino Bouterse ervaren als een belediging aan zijn adres en dat van het Surinaamse volk.
De verdediging is van mening dat de zaak tegen Dino Bouterse meer draait om het rechtvaardigen van het in stand houden van een kostbare Amerikaanse veiligheidsapparaat, dat vele miljarden dollars waard is, dan een onderzoek naar terroristen en criminelen. De Amerikaanse regering zou veel middelen hebben gespendeerd aan het volgen van een ‘high profile target’ (lees: Dino Bouterse), terwijl er in principe niets te volgen was.
De verdediging memoreerde het vreedzame karakter van de Staat Suriname en de hartelijke diplomatieke banden die decennialang hebben bestaan met zijn buren en ook Amerika. De verdediging van Dino Bouterse bestaat uit Richard Rosenberg, Michael Hueston, Florian Miedel en Jose M. Arrufat-Gracia.

error: Kopiëren mag niet!