Bureau Extreme Stage & Trainingen wil meer awareness voor kinderrechten

Het Bureau Extreme Stage & Trainingen wil zich samen met anderen inzetten om de situatie van het kind in Suriname te verbeteren. Zij organiseert op zaterdag 16 november 2013 daarom een kinderwandelloop voor kinderen tot en met 15 jaar en op dinsdag 19 november een presentatie met paneldiscussie in het Lalla Rookh-gebouw. Dit, in het kader van de Internationale Dag van Kinderrechten op 20 november. Het is de eerste keer dat de organisatie zoiets organiseert. Het ligt wel in de bedoeling dit elk jaar te organiseren, zegt Hortance Forster Promes, coördinator van het geheel. Forster zegt dat het nog te vaak gebeurt dat kinderen seksueel misbruikt of mishandeld worden. Wat de rechten en bescherming van kinderen in Suriname betreft, mag het altijd beter volgens Forster.
Met de loop wil de organisatie laten zien dat ze aandacht heeft voor kinderrechten. Het Verdrag voor Rechten van het Kind bestaat al sinds 1989, maar is over het algemeen een onderbelicht thema in het onderwijs aan kinderen. Er moet nog veel meer gebeuren om de situatie met betrekking tot kinderrechten in overeenstemming te brengen met de normen die door het internationaal verdrag betreffende de Rechten van het Kind worden gesteld.
Kinderen lopen het risico seksueel misbruikt of mishandeld te worden door volwassenen, terwijl die juist kinderen zouden moeten beschermen. Verder lijden veel kinderen in stilte; hun verhalen worden nooit verteld, de daders worden nooit gestraft.
Met het houden van deze kinderwandelloop wil het bureau bereiken dat kinderen stilstaan bij kinderrechten en ze vooral bewust worden van het feit dat elke vorm van seksueel molest strafbaar is en aangegeven moet worden. Verder wil het bureau specifieke aandacht vragen van de gemeenschap om de situatie met betrekking tot kinderrechten in overeenstemming te brengen met de normen van het Internationaal Verdrag inzake de Rechten van het Kind.
Het uitgangspunt is dat de stem van het kind wordt gehoord, zodat ze gezond, veilig, prettig en met goede toekomstperspectieven kan opgroeien. Intussen zijn al 77 scholen aangeschreven en gehoopt wordt dat honderden leerlingen van de glo-scholen hieraan zullen meedoen. Het Onafhankelijkheidsplein zal als start en finish gebruikt worden. De loop begint op 17:00 uur en het inschrijf geld is SRD 5.

error: Kopiëren mag niet!