KPS verzorgt training verkeersveiligheid openbare weg

‘De verkeersveiligheid op de openbare weg waarborgen en opvoeren gedurende werkzaamheden’, was de wens van een aantal bedrijven dat zich regelmatig op de openbare weg moet begeven. Zij benaderden het Korps Politie Suriname om hun manschappen te trainen. Gisteren was het de beurt aan de Surinaamse Waterleidingmaatschappij (SWM) in Nickerie. De training werd verzorgd door majoor van politie Andro Riedewald, tevens lid van de Motor Surveillancedienst. Hij verzorgt de training samen met agent van politie eerste klasse Kenneth Linger.
Riedewald benadrukt dat gedurende de werkzaamheden van bijvoorbeeld de SWM op de openbare wegen, het verkeer wordt afgezet. In deze situatie is het van groot belang dat de verkeersveiligheid gewaarborgd blijft. Hier worden de kneepjes bijgebracht aan de manschappen op welke wijze dat kan geschieden. Hoewel de politie wel aanwezig is voor het houden van toezicht, is het toch van groot belang dat de manschappen van het betreffende bedrijf inzicht hebben in het waarborgen van de verkeersveiligheid.
De training behelst sessies van drie tot vier uren. Er is een theoretisch en een praktisch gedeelte gekoppeld aan de training. ‘Zo leren wij de mensen op welke wijze een weg wordt omgelegd’, sprak Riedewald tegenover Dagblad Suriname. Hij heeft reeds trainingen verzorgd aan manschappen van de SWM te Paramaribo en Moengo. De bedrijven Staatsolie, Sol en Telesur zijn ook getraind.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: