‘Ik zou me beledigd voelen als Randjietsingh mij zou complimenteren’

'Ik zou mijNDP- parlementariër Amzad Abdoel ligt niet wakker van de ‘beledigingen’ van Nieuw Front-fractieleider Radjkoemar Randjietsingh. Abdoel is dinsdag flink onder vuur genomen door oppositieleden in De Nationale Assemblee (DNA). Tijdens de algemene politieke beschouwingen (apb) gaf Abdoel aan hoe geweldig de regering het doet op macro-economisch gebied. Volgens Abdoel heeft Suriname de hoogste economische groei in de regio en de inflatiecijfers dalen ook. Dit alles is volgens hem het werk van president Desi Bouterse. Nieuw Front-fractieleider Radjkoemar Randjietsingh: ‘Voorzitter, ik vraag me af of lid Abdoel ooit economie gestudeerd heeft. Het lijkt er niet op. Hij misleidt het volk. Als econoom weet hij zelf dat hij fout is, toch zegt hij het’, zei Randjietsingh. ‘Als Randjietsingh als oppositiefractieleider mij zou complimenteren als coalitielid zou dat een zeer grote belediging voor mij zijn’, zegt Abdoel aan Dagblad Suriname. ‘Uit de beledigende woorden van Randjietsingh put ik juist inspiratie en weet ik dat ik goed bezig ben.’
Abdoel blijft erbij dat de cijfers die door hem zijn gepresenteerd, de juiste macro-economische situatie weergeven en dat deze cijfers duidelijk aantonen dat deze regering een goed macro-economisch beleid heeft gevoerd. ‘Ik heb hard tegen de oppositie geschopt met feiten en zij wist er geen raad mee. Mijn fractieleider moet mij complimenteren en dat heeft hij ook gedaan. Wij geven toe dat er problemen zijn bij de staatsfinanciën, maar dat wil niet zeggen dat het beleid dat gevoerd is door deze regering zijn vruchten niet afwerpt. Wij hebben een aantal uitdagingen voor ons en die uitdagingen gaan wij aan.’
‘De aanval van de oppositie op de coalitie bewijst dat de vorige NF-regering zaken niet heeft kunnen waarmaken voor het volk. Nu beschuldigen zij deze regering ervan dat het monetair-financieel beleid van de regering faalt. Aan Randjietsingh zou ik willen adviseren om zijn oude politieke denken te verlaten en “niet op de man, maar op de bal spelen” en zijn denken te veranderen.’
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: