Geen vergunning voor bushouders zonder certificaat ‘defensive driving’

geen vergunning voor..De buschauffeurs die hebben deelgenomen aan de training ‘defensive drive’ hebben gisteren hun certificaat ontvangen. Het gaat om 160 buschauffeurs. De trainingen zijn verzorgd door SAO. De minister van Transport, Communicatie en Toerisme, Falisie Pinas, zegt dat de trainingen tot volgend jaar duren en riep de buschauffeurs op om niet achter het net te vissen en deel te nemen aan de training.
Pinas zegt dat de regering een goede ordening wat betreft het openbaar vervoer tegemoet wil gaan en daarom hard zal moeten optreden tegen chauffeurs die de training niet hebben gevolgd. Dit geldt ook voor de buschauffeurs die in dienst zijn van Minov.
Pinas benadrukt dat buschauffeurs die rijden voor het openbaar publiek, moeten beschikken over communicatieve en sociale vaardigheden en klantvriendelijk moeten zijn.
De minister zegt dat er niet per se is aangegeven dat het GPS-systeem is gekoppeld aan het uitbetalen van de subsidiegelden aan de bushouders. Het beleid moet nog aangeven welke indicatoren gemeten zullen worden. Pinas zegt ook dat het betalen van subsidie een aangelegenheid is van de minister van Binnenlandse Zaken.
Bij aankondiging van de training besloten enkele buschauffeurs de training te boycotten, omdat er veel ontevredenheid was bij de buschauffeurs. De subsidiegelden waren toen niet uitbetaald en was er een vraag naar bushaltes van de zijde van de buschauffeurs. ‘We zijn niet tegen de training, maar het ministerie van TCT moet onze zaken eerst in orde maken’, werd er toen gezegd door Edmund Dundas , bushouder. ‘Het is tegenstrijdig als aan ons wordt geleerd dat we bij de bushaltes moeten stoppen, maar de bushaltes zijn er niet. Ook worden we dagelijks beboet. Het ministerie van TCT had toen bushaltes laten plaatsen op de Lijn 9 route en daarna nooit meer.’ Pinas zegt dat het ministerie van TCT lopende afspraken heeft met het ministerie van Openbare Werken voor het plaatsen van bushaltes.

error: Kopiëren mag niet!