Delegatie Zwitserse bank op bezoek bij minister Hok

Minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen heeft op dinsdag 5 november een delegatie van Credit Suisse op zijn kantoor ontvangen. De ontmoeting had een algemeen oriënterend karakter, tegen de achtergrond dat Staatsolie een belangrijke cliënt van deze instelling is. De delegatie stond onder leiding van de voorzitter van de raad van bestuur, dhr. George Weisksner.
Credit Suisse (afgekort CS) is een Zwitserse financiële dienstverlener die zijn hoofdkantoor in Zürich heeft. Er werkten in 2006 ongeveer 45.000 mensen bij de bank. De onderneming is opgedeeld in Investment Banking, Private Banking en Asset Management. In 2005 had de Credit Suisse Group een winst van CHF 5,85 miljard. Eind september 2006 werd een vermogen van CHF 1.454,3 miljard door CS beheerd. Per eind september 2006 bevond CS zich op de zevende plaats van de ranglijst van grootste vermogensbeheerders. Het binnenhalen van een financier van dit kaliber is erg goed voor het imago van Suriname naar buiten toe.
De Zwitserse bank Credit Suisse heeft in 2012 Staatsolie Power Company Suriname NV (SPCS) US$ 74 miljoen geleend. Dit geld is bestemd voor de uitbreidingswerkzaamheden van SPCS en het opvoeren van de capaciteit van het onderstation. Deze lening moet binnen zeven jaar zijn terugbetaald. De elektriciteitscentrale op Tout Lui Faut wordt nu uitgebreid om de huidige capaciteit van 28 Megawatt op te trekken naar 62 Megawatt. Met deze investering speelt Staatsolie in, op verzoek van de regering, op de toenemende energiebehoefte in Suriname. Dit moet mede zorgen voor waarborging van de elektriciteitsvoorziening op middellange termijn.
Minister Jim Hok waardeerde het bezoek en zei te hopen dat ook andere projecten profiteren van de aanwezigheid van deze bankinstelling in Suriname. Hij werd tijdens dit gesprek bijgestaan door beleidsadviseur Ir. Idries Taus.

error: Kopiëren mag niet!