‘Hard bewijs van verdachte Godlieb weggemaakt’

In de fraudezaak van Surpost, waarin twee ex-directieleden (Carlo Godlieb en Steve Ravenberg) samen met een douaneambtenaar terecht staan, werd gisteren een politieambtenaar gehoord. Uit het dossier en verklaringen blijkt dat deze agent B. op 14 november 2011 tal van documenten in beslag heeft genomen tijdens de woninginval bij Godlieb. Het drietal wordt verdacht van verduistering, oplichting, valsheid in geschrifte en overtreding van de Wet Money Laundering.
Advocaat Stanley Marica, één van de verdedigers, achtte het nodig om van de getuige te weten welke documenten hij in beslag had genomen. Volgens de raadsman zijn tassen met belangrijke documenten door de politiemannen meegenomen die in het belang van zijn cliënt zouden kunnen dienen. De advocaat merkte op dat documenten als bewijs zouden kunnen dienen om de onschuld van Godlieb te bewijzen. Deze bewijsstukken zijn niet meer achterhaald. Marica stelde dat een strookje moest worden opgemaakt, waaruit zou moeten blijken welke documenten in beslag zijn genomen. Niet alle zaken zouden zijn vermeld. Volgens de politieman heeft hij bewijs van alle in beslag genomen documenten afgegeven aan Godlieb. Marica vond dat de betreffende documenten niet voorkomen op de lijst die opgesteld was door Clad. ‘Deze documenten omvatten harde bewijzen van de onschuld van Godlieb’, zei Marica.
Het Openbaar Miniserie, vertegenwoordigd door Cynthia Klein, heeft eerder een strafvoorstel gedaan tegen de verdachten. Tegen Carlo Godlieb, Steve Ravenberg en een ex-douaneambtenaar zijn respectievelijk 18, 10 en 6 maanden met aftrek gevorderd. Op de eerstvolgende zitting wordt nog een politieman gehoord als getuige. De verdachten zijn allen op vrije voeten.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!