Suriname Guyana glasvezelzeekabelverbinding was uitgevallen

Het Telecommunicatiebedrijf Suriname, Telesur, maakt hierbij bekend dat op woensdag 6 november geconstateerd werd dat de zogeheten Suriname Guyana Glasvezelzeekabelverbinding ( SG-SCS ) omstreeks 07.00 uur was uitgevallen.
Door het Nationaal Telecombedrijf van Guyana ( GT&T ) en Telesur werden afzonderlijk testen uitgevoerd, die aangaven dat het signaal in de zeekabel zoekraakte op ongeveer 451 km vanuit het landingstation te Totness en op 277 km van uit het GT&T station in Georgetown.
Het verkeer werd automatisch omgeschakeld naar de back-uproute via de Americas II zeekabelverbinding. Omstreeks 11.00 uur viel deze back-uproute uit als gevolg van een beschadiging, veroorzaakt tijdens werkzaamheden van derden langs de openbare weg, ter hoogte van Stolkertsijver. Technici hebben rond 13.00 uur de verbinding hersteld en inmiddels zijn alle verbindingen weer operationeel. Telesur biedt zijn verontschuldigingen aan voor het ongerief dat is ontstaan door een samenloop van omstandigheden.

error: Kopiëren mag niet!